Hakemistot

Kauko Puustinen, Jorma Kivisaari ja Seppo J Partanen ovat keränneet Lapiin ja kultaan liittyviä tiedostoja. Olemme koonneet ne kaikki tämän sivun HAKEMISTOT alle. Samat tiedostot voivat olla myös muilla sivuilla, jotka liittyvät tietoihin. Katso seuraavat alaotsikot.

Kultavaltaukset 1869 – 1974

Valtaukset 1869-1974_31.5.19

Hakemiston historiallisista kultavaltauksista on koonnut geologi Kauko Puustinen. Hän kokosi tiedot arkistoista ollessaan töissä Geologian Tutkimuskeskuksessa ja jatkoi tietojen päivittämistä jäätyään eläkkeellä. Tiedot on koottu myöntämisvuoden mukaisessa aikajärjestyksessä; vuosi, numero, organisaatio tai nimi, kunta, alku ja loppu sekä sijaintipaikka.

Hipputiedostossa

on Suurimmat hiput (Seppo J Partanen)  sekä Kulta, platina ja korunditiedosto (Jorma Kivisaari) päivitettynä.

Henkilötiedosto, Jorma Kivisaari

Henkilötiedostoon on kerätty eri lähteistä kullankaivajien ja Lapin kultaan liittyvien henkilöiden tietoja.

Löydätkö sukuasi Ivalojoen kultaryntäyksen vilkkaimman kesän 1871 henkilöluettelosta, johon viranomaiset kirjasivat jokaisen valtauksilla eli tehdaspiireissä työskennelleen henkilön nimen, ammatin ja kotipaikan. Huomaathan, että nimet kirjattiin ruotsinkielisessä asussaan. Luetteloon pääset tästä linkistä.

Ivalojoen kultavaltausten työväki 1871

Asia- ja paikkatiedosto, Jorma Kivisaari

Asia- ja paikkatiedostoon on kerätty tietoja kullankaivupaikoista sekä asioista ja laitteista, jotka liittyvät kullankaivuuseen.

Kirjallisuus, Jorma Kivisaari

Kirjallisuustiedostoon on kerätty Lappi- ja kulta-aiheisia kirjoja ja julkaisuja.