VASKOOLIT JA TARVIKKEET – Finndetector Oy

29.3.2023:  Hanitoon Gold -kultahippurasiat saatavilla nyt verkkokaupastamme!

1) Rasia, malli 1
2) Rasia, malli 2
3) Rasia, malli 3

Saatavilla myös kivimurskaimia:

1) Murska, pieni
2) Murska, isokokoinen

Tervetuloa ostoksille Finndetectoriin – klikkaa tästä suoraan nettikauppaamme!

23.3.2023: Hipputeoksen kaivuutuotteet saatavilla Finndetectorilta!

1) Aloituspaketit – myyntimenestys 2023!
2) Vaskoolit
3) Rännit ja varusteet
4) Imurit, letkut ja liitimet
5) Kultaputket, pinssit ja korut
6) Muut kullankaivuuvälineet

Tervetuloa ostoksille Finndetectoriin, Rovaniemelle!

https://finndetector.com tai soita 020 730 4590

LAPIN KULTAA tarinoina ja hippuina

HIPPUTEOS, Kirjakustantaja, kulta- ja kullankaivuvälinekauppa

Hipputeos Oy on kulta- ja lappiaiheisten kirjojen kustantaja sekä vanhojenkirjojen, kullankaivuvälineiden ja kultahippujen myyjä. Olemme kustantaneet 25 lappikirjaa ja myynnissämme on satoja vanhoja kulta- ja arktisen alueen kirjoja. Edustamme Suomessa lähes kaikkia merkittäviä kullankaivuvälineiden valmistajia: KEENE, GARRETT, JOBE, ESTWING, GULDSTRÖM ym

Tilaukset KULTAMAILLE myös eri osoitteeseen, esimerkiksi suoraan SAARISELÄN MATKAHUOLTOON (Kuukkeli), laita osoitteeksi: Saariseläntie 1 MH, 99830 Saariselkä, niin saat täydennykset nopeasti.

 

 

 

UUTUUS – VORTEX RIHLA:

VORTEX uutuus kultarihla tulossa Hipputeoksen kauppaan

Avaimenperiä, luppeja rasioita

Uusia kultaputkia

Kultaputket ja pientavarat löytyvät sivultamme.

 

 

Klondike Special – ALOITUSPAKETTI

SEULARÄNNILAITTEISTO

Hipputeos on suunnitellut ja rakennuttanut laipiokaivajille aivan uudenlaisen seularännilaitteiston, joka parantaa maa-aineksen pesua ja seula lajittelee maa-aineksen eri kohdille rihlaränniä,

jolloin isot kivet eivät pääse häiritsemään hienoainesta eikä kiviä tarvitse heittää käsin pois rännistä.

Metallinpaljastimet 

Hipputeoksella on myynnissä suositut Garrettin metallinpaljastimet.

Garrett AT Gold metallinpaljastin garrettGSV396 IMG_8964mallit ovat suunniteltu erityisesti kullanetsintään. Etsin voidaan kalibroida reagoimaan vain jalometalleihin, jolloin turhat hälytykset rautanauloista ja pullonkorkeista estyy. Laitteen näyttö myös ilmoittaa lukuarvolla, mihin metalliin se on reagoinut ja kuinka syvällä se on.

Garrett AT Gold näyttö

Garrett AT Gold näyttö

Katso lisätiedot Suomen eniten myydystä kullankaivuumetallinpaljastimesta, klikkaa tästä: Garrett AT Gold 5×8″!

MINELABin uutuus-metallinpaljastin,

katso klikkaamalla tästä MINELAB Equinox 800

 

TONNISSA 350 grammaa KULTAA

Maa on roudassa – Kultahiput jäässä lumen alla. Hipputeoksella on saatavilla noin 2 kgKH Kultahiekkaa vaskoolissa IMG_0575 Lapin kultasoraa, jossa on noin 0,7 grammaa Sotajoen kultahippuja, joista yksi on vähintään 0,15 g ja muut pikkuhippuja. Järjestä talvi-iltojen iloksi huuhdontatapahtuma.

TESTAA UUSI VASKOOLISI, LÖYDÄ OMA KULTAHIPPUSI 

Kultahiekassa on 3-5 pikkuhippua aitoa Lapin kultaa

Kultahiekassa on 3-5 pikkuhippua aitoa Lapin kultaa

 

 

        Kansi.inddKullankaivajan Opas toinen täydennetty painos on ilmestynyt 2014. Opas on Seppo J. Partasen ja Raimo Niemelän 2003 tekemän kirjan uusittu ja täydennetty painos. Siinä on kerrottu uuden kaivoslain vaikutukset kullanhuuhdontaan ja ohjeita kullanhuuhdontaluvan hakemiseen. Lisäksi on ohjeita vaskaamisesta, rännittämisestä, montun työjärjestyksestä ja maisemoinnista sekä rännin rakentamisesta aina leirin varustamiseen ja WC:n ja saunan rakentamiseen. Kuvasivuille on lisätty uusia kullankaivuvälineitä ja vinkkejä. Historiaosassa on kerrottu Suomen kultahistorian tärkeimmät virstanpylväät 1800-luvulta aina 2000-luvun alkuun sekä maailman kultakentät. Jokaisen kullankaivajan on hyvä tietää, mitä nykyisillä kaivumaillamme on tapahtunut sekä tutustua aikansa sankareihin, veijareihin ja huijareihin.

Kullankaivuvälineet

VAS09OIMG_4588 huntuHipputeos edustaa useita amerikkalaisia kullankaivuvälinevalmistajia. Myynnissä on pipeteistä ja imupulloista ränneihin ja aina konevaskooleihin saakka. Vaskooleja on useita erilaisia. Värilliset, lähinnä vihreä, vaskoolit ovat suosittuja, koska värillisestä vaskoolista erottaa hyvin myös mustan rautahiekan. Vaskatessa rautahiekkahuntu näkyy selvästi eikä sen mukana pääse hieno kultahiekka karkuun. GJ6771a Miners moss IMG_5894Rännin rihlat herättävät intohimoja ja keskusteluja, mikä tyyppi on paras. Perinteisten rautarihlojen rinnalle on tullut kumimatot sekä erilaiset muovirihlat ja -matot. Nomen sekä Mainers matot on punottu löysästi ohuesta muovilangasta. Lankojen väliin jää tyhjää tilaa ja sinne kultahiekka ja pienet hiput jäävät satimeen eivätkä enää lähden liikkeelle. GJ6025 Gold Buddy IMG_5877Tutkimuskäytössä vaskoolin apuna ovat seula, jolla saa isomman kivet pois, ja imuputki, jolla saa näytteitä joen tai vesikuopan pohjalta. ALP02 Garrett IMG_2913Suosituin tuote on Garrettin aloituspaketti, jossa on kaksi vaskoolia, seula, imupullo, kultaputkia, pinsetti ja vaskausopas (englaninkielinen).