Kultakuume amerikkalaisittain

Amerikan suurin kullankaivajien järjestö esitteli toimintaansa Placervillen kullankaivumessuilla. Ne järjestää joka vuosi alan lehti.

Amerikan suurin kullankaivajien järjestö esitteli toimintaansa Placervillen kullankaivumessuilla. Ne järjestää joka vuosi alan lehti Prospecting and Mining Journal.

Kulta ja kullankaivu ei Kaliforniassa on pelkkää historiaa, museoita ja muistomerkkejä koko maailman vallanneesta kultakuumeesta 1849. Se on täyttä totta ja toimintaa myös 2014, vaikka laeilla ja määräyksillä sitä on paljon rajoitettu. Kullanhuuhdonta vaskoolilla ilman lapiota tai muita työkaluja on sallittu lähes kaikkialla valtion mailla, ulkoilu- ja retkeilyalueilla. Rännittäminen, sukeltaminen, rumpuseulojen ja muiden apuvälineiden käyttö on rajoitetusti mahdollista. Amerikassa toimii kymmeniä kullankaivajien yhdistyksiä ja klubeja, mutta niillä ei vielä olen yhteistä kattojärjestöä. Kullanhuuhdonnan MM-kisojen organisointi ja järjetäminen voi olla askel yhteisen kattojärjestön perustamiselle. Suurimmassa järjestössä Gold Prospectors of America on 35 000 jäsentä.

Amerikan suurimman kullankaivualan aikakauslehden päätoimittaja Scott M. Harn ottaa vastaan Kullankaivajan oppaan Seppo J. Partaselta. Scott on kullankaivaja kolmannessa sukupolvessa ja hän toimi myös Placervillen kullankaivumessujen järjestäjänä ja juontajana.

Amerikan suurimman kullankaivualan aikakauslehden päätoimittaja Scott M. Harn ottaa vastaan Kullankaivajan oppaan Seppo J. Partaselta. Scott on kullankaivaja kolmannessa sukupolvessa ja hän toimi myös Placervillen kullankaivumessujen järjestäjänä ja juontajana sekä oli mukana Iowa Hill vuoristoon tehdyllä kultaretkellä, josta kuvamme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi monista lapiomiehen kullanhuuhdontalaitteista testattava Iowa Hill vuorilla.

Kullanetsijä Robert Woodsin pukeutuminen ja varustus on loppuun asti mietitty käytännön tarpeita vastaavaksi . Hän on Sacramentosta.

Kullanetsijä Robert Woodsin pukeutuminen ja varustus on loppuun asti mietitty käytännön tarpeita vastaavaksi.
Hän on Sacramentosta.

He ovat mukana järjestämässä MM-kisoja Placervilleen 2016. "Ungle fuzzy" eli Rich Mason ja hänen  vaimonsa Joyce on tuttu monelle suomalaiselle kultakisojen kävijälle. Vasemmalla nuoremman polven kultamies Don Coppin.

He ovat mukana järjestämässä MM-kisoja Placervilleen 2016. ”Ungle fuzzy” eli Rich Mason ja hänen vaimonsa Joyce on tuttu monelle suomalaiselle kultakisojen kävijälle. Vasemmalla nuoremman polven kultamies Don Coppin.

Kultakuume synnytti San Franciscon 1850-luvulla ja sen tunnus on Golden Gate silta.

Kultakuume synnytti San Franciscon 1850-luvulla ja kaupungin tunnetuin maamerkki on Golden Gate silta.

Kullankaivukalustoa suuressa kulta - ja rautakaupassa Auburnissa.Kullankaivukalustoa suuressa kulta – ja rautakaupassa Auburnissa.[/caption

Kullankaivumessut Lancesterissa eteläisessä Kaliforniassa olivat viikko Placervillen messujen jälkeen. Suuri osa näytteilleasettajista olivat eri yrityksiä, joten Kaliforniassa riittää välinevalamistaajia, kauppiaita ja kullankaivajia. Kullankaivumessut Lancesterissa eteläisessä Kaliforniassa olivat viikko Placervillen messujen jälkeen. Suuri osa näytteilleasettajista olivat eri yrityksiä, joten Kaliforniassa riittää välinevalamistaajia, kauppiaita ja kullankaivajia.