Kullankaivajaksi?

Tietoja kullankaivusta

Kullankaivajia ei voi liittää mihinkään ammattiluokkaan. Meitä kuuluu jokaiseen ikäluokkaan, on tyttöjä, poikia, naisia ja miehiä aina koululaisista eläkeläisiin. Meistä jokaisesta on tullut kullankaivaja monesta eri syystä ja jokaisella on oma tarinansa, miksi minusta tuli kullankaivaja. Yhteistä on ehkä suurimmalle osalle, että alussa on intoa ja suuri tiedonnälkä. Useimmiten on vaikea löytää neuvoja ja paikkaa huuhdonnan kokeilemiseen.

Tämä sivusto on perustettu helpottamaan alun tiedonjanoa sekä antamaan tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja uutisista kultamailla.

Tälle sivustolle keräämme mahdollisimman paljon tietoa kullasta, kullanhuuhdonnasta ja historiasta aina kaivuohjeisiin saakka.

Jokainen lukija voi auttaa meitä pitämään tietoja ajan tasalla lähettämällä uutisia, antamalla juttuvinkkejä ja korjaamaan mahdollisia virheellisiä tietoja kultahippu.fi -sivuilla. Erityisesti konekaivajilta toivomme tietoa tekniikasta ja uusista ideoista, meillä ei ole konekaivukokemusta.

Sivuston ylläpitäjät

Tätä sivuostoa pitävät yllä kultahistorijoitsija Seppo J. Partanen sekä kustantaja, kullankaivaja Raimo Niemelä. Heihin saat yhteyden lähettämällä sähköpostia seppojpartanen(ät)gmail.com ja raimo.niemela(ät)hippukulta.fi.

Seppo J Partanen on ollut radio- ja lehtitoimittajana sekä kustantajana vuosikymmeniä mukana kullankaivajien parissa. Hän on tehnyt radio-ohjelmia, lehtiartikkeleita sekä kustantanut ja itse kirjoittanut useita kirjoja kullasta ja Lapista. Hän on ollut ja on merkittävä tiedottaja erilaisista kultatapahtumista koko valtakunnan tiedotusvälineisiin.

Seppo J. Partanen Laaniojalla syksyllä 2012

Raimo Niemelä kultapurollaan Laanilassa 2012

Raimo Niemelä on ollut kullankaivajana 1990-luvun alkupuolelta lähtien Sotajoella, Palsilla ja Laaninojalla. Hän ollut Alfamer Oy:ssä sekä ZAO Alfamer Pietarissa kustantajana 30 vuotta kustantaen noin 300 auto- ja rakennusalan tekniikka- ja historiakirjaa. Vuodesta 2006 lähtien hän on ollut Hipputeoksen kustantaja ja julkaissut noin 20 kirjaa kullasta, Lapista ja matkailusta sekä myy Lapin kultahippuja ja -koruja www.hippukulta.fi.

Raimo Niemelä, puh o4o 5454833, sp raimo.niemela(ät)hippukulta.fi

Raimo Niemelä ja Seppo J Partanen ovat kirjoittaneet kirjan Kullankaivajan opas vuonna 2003. Uusittu ja täydennetty painos ilmestyi vuonna 2014.


Etukansi pieni

 

 

 

 

Linkki:

LKL:n kultaseminaarissa 2012 oli mielenkiintoinen esitelmä Kullanhuuhdonta seminaarissa uudesta kaivoslaista ja sen kullanhuuhdontaa koskevista määräyksistä sekä Tukesin toiminnasta kullankaivussa.