Henkilötiedosto

Henkilötiedosto

Allekirjoittanut on kerännyt eri lähteistä kullankaivajien ja Lapin kultaan liittyvien henkilöiden tietoja. Lisäksi tiedostosta löytyy Lapin erämaissa vaikuttaneita henkilöitä. Tietojen kerääminen on loputon työmaa ja henkilötiedostoa täydennetään jatkuvasti. Siitä puuttuu vielä useita kullankaivajia (päivitetty 24.4.2024).

Henkilötiedosto on tallennettu viiteen pdf-tiedostoon aakkosten mukaan. Lue tiedostot tästä klikkaamalla sinistä tekstiä.

HENKILÖT_A_I_24_4_2024

HENKILÖT_J_K_24_4_2024

HENKILÖT_L_O_24_4_2024

HENKILÖT_P_R_24_4_2024

HENKILÖT_S_Ö_24_4_2024

Lukijat voivat antaa palautetta ja korjaus- sekä lisäysehdotuksia. Jos ilmoitat uusia tietoja tai korjauksia, niin liitä mukaan yhteystietosi. Jokin tieto voi tarvita tarkennusta.

Palautetta voi antaa sähköpostiosoitteeseen: jorma.j.kivisaari(at)gmail.com

Tiedostoa päivitetään 4-6 kuukauden välein tai tarvittaessa.

Henkilötiedostoon tallennetut tiedot:

1. SUKU- JA ETUNIMET ”Puhuttelu- tai kutsumanimi” (ammatti, paikkakunta)

2. Syntymäaika ja -paikka, kuolinaika ja –paikka                                                                             – henkilöön liittyvä jokin erikoinen laite, idea, koru, suuri hippu

3. Paikka, missä vaikuttanut tai hakusana, mistä löytyy tietoa kyseisestä henkilöstä.

Kun paikan nimi on suluissa, niin silloin puuttuvat tarkemmat paikka- ja aikatiedot.

4. Valtaukset ja valtaustiedot: tiedot ovat kerätty GTK:n, KTM:n ja TEM:in tilasto- sekä karttatiedoista, huuhdontakultavaltaukset ja -kaivospiirit sekä niiden voimassaolovuodet. Kullanhuuhdontaluvat: tiedot ovat kerätty TUKES:in nettisivustoilta.

5. Henkilö mainittu kirjassa: Kirjan tekijä, kirjan nimi, sivunumero missä henkilöstä kirjoitetaan.

Kun sivunumero on suluissa, tekstissä ei mainita henkilön nimeä tai on käytetty kutsumanimeä, mutta henkilöllisyys on kuitenkin selvillä.

© Jorma Kivisaari