Henkilötiedosto

Henkilötiedosto

Allekirjoittanut on kerännyt eri lähteistä kullankaivajien ja Lapin kultaan liittyvien henkilöiden tietoja. Lisäksi tiedostosta löytyy Lapin erämaissa vaikuttaneita henkilöitä. Tietojen kerääminen on loputon työmaa ja henkilötiedostoa täydennetään jatkuvasti. Siitä puuttuu vielä useita kullankaivajia (päivitetty 2.9.2020).

Henkilötiedosto on tallennettu viiteen pdf-tiedostoon aakkosten mukaan. Lue tiedostot tästä klikkaamalla sinistä tekstiä.

HENKILÖT_A_I_02092020

HENKILÖT_J_K_02092020

HENKILÖT_L_O_02092020

HENKILÖT_P_R_02092020

HENKILÖT_S_Ö_02092020

Lukijat voivat antaa palautetta ja korjaus- sekä lisäysehdotuksia. Jos ilmoitat uusia tietoja tai korjauksia, niin liitä mukaan yhteystietosi. Jokin tieto voi tarvita tarkennusta.

Palautetta voi antaa kirjeitse: Jorma Kivisaari, Lövsund 428, 66640 Maksamaa tai sähköpostiosoitteeseen: jorma.kivisaari(at)kultahippu.fi.

Tiedostoa päivitetään 3-4 kuukauden välein tai tarvittaessa.

Henkilötiedostoon tallennetut tiedot:

1. SUKU- JA ETUNIMET ”Puhuttelu- tai kutsumanimi” (ammatti, paikkakunta)

2. Syntymäaika ja -paikka, kuolinaika ja –paikka                                                                             – henkilöön liittyvä jokin erikoinen laite, idea, koru, suuri hippu

3. Paikka, missä vaikuttanut tai hakusana, mistä löytyy tietoa kyseisestä henkilöstä.

Kun paikan nimi on suluissa, niin silloin puuttuvat tarkemmat paikka- ja aikatiedot.

4. Valtaukset ja valtaustiedot: tiedot on kerätty GTK:n, KTM:n ja TEM:in tilasto- sekä karttatiedoista, huuhdontakultavaltaukset ja -kaivospiirit sekä niiden voimassaolovuodet. Kullanhuuhdontaluvat: tiedot on kerätty TUKES:in nettisivustoilta.

5. Henkilö mainittu kirjassa: Kirjan tekijä, kirjan nimi, sivunumero missä henkilöstä kirjoitetaan.

Kun sivunumero on suluissa, tekstissä ei mainita henkilön nimeä tai on käytetty kutsumanimeä, mutta henkilöllisyys on kuitenkin selvillä.

© Jorma Kivisaari