Isomus metallinetsimellä Mäkärästä

Hippu etsi löytäjänsä – isomus avasi kultakesän 2016

Metallinetsin löysi rautaromun jälkeen kultahipun tästä paikasta.

Metallinetsin löysi rautaromun jälkeen kultahipun tästä paikasta.

Niels Gijzel tuli Tankavaaraan kesäkuun 2016 alussa ja kysyi kullankaivupaikkaa. Ohjasin hänet lähitienoille, jossa hän oli ihan tyytyväinen kultasaaliiseen, mutta halusi lähteä jo seuraavana päivänä pois.

Hän on todellinen prospektori, kullanetsijä,  joka on kiertänyt ympäri Eurooppaa Sveitsissä, Ranskassa ja Espanjassa kultaa etsimässä. Kaksi vuotta sitten hän kävi  Lapissa etsien paikkaa, jossa voisi tehdä todellista kullan etsintää.

Otin Nielsin töihin kartoittamaan omia Mäkärän valtauksiani ja hän osoittautui heti reiluksi ja ahkeraksi kaveriksi,  jota ei tarvinnut ohjata tai opettaa millään tavalla.

Tiistaina 7.6. 2016 hän tuli aamulla valtaukselle metallinpaljastin kottikärryissään ja kysyi lupaa käydä alueita läpi sen avulla.  Se tietysti kävi minulle. Löytyi pullonkorkkeja ja ruostuneita nauloja ihan hyvänkokoinen kasa ja tunnin kuluttua, kun me kaikki muut olimme kahvitauolla, kuului metsästä kiljaisu.  Jokainen tiesi tarkoittavan vain yhtä ainoaa asiaa. Hippu on löytynyt!!

Riensimme paikalle, jossa maailman onnellisin mies hyppeli  hippuaan heilutellen nahoissaan pysymättä. Syöminen häneltä oli unohtua tykkänään kultakuumeen iskettyä täysillä päin näköä ja vasta akkujen loppuminen pakotti päättämään sen päivän etsinnät

Hippu löytyi noin 10 senttimetrin syvyydestä Minelab CTX 3030 paljastimellaan ja Niels oli tämän 5.5 g palkkansa ansainnut. Pienet hippujuhlat oli illalla Tankavaaran Kultakylässä.

Teksti ja kuvat Marko Lauronen, lisätietoja http://www.teamdeadwood.fi