Haluatko kullankaivajaksi

Helpoin ja vaivattomin tapa kokeilla kullankaivua Lapissa on liittyä jäseneksi Lapin Kullankaivajain liittoon; jäsenillä on käytössään seitsemän kullankaivupaikkaa eli entistä valtausta tai kaivospiiriä. Suosituimmat kaivupaikat ovat Ivalojokeen laskevan Palsinojan latvoilla ja Laanilassa, sillä niihin pääsee omalla autollakin. Uusin on Tankavaarassa Purnumukan tienristeyksen tuntumassa. Lemmenjoella on kaksi valtausta Morgamiin laskevan Kotaojan varrella ja Jäkäläpään pohjoisrinteellä.

Jäsenten käytössä olevat valtaukset Tankavaarassa, Laanilassa ja Palsinojalla. Kaksi seitsemästä kaivupaikasta sijaitsee Lemmenjoella.

Jäseniä liitossa on noin 3000 ja liittyä voi vaivattomasti joko netin kautta tai Laanilan Savottakahvilassa, josta saa myös lisätietoja ja kullankaivuvälineitä.  Vuosittainen jäsenmaksu on 22 euroa tai 0,74 grammaa kultaa v. 2012 ja liittymismaksu 10 euroa.  Sallitut työvälineet ovat vaskooli, ränni, pesulaite, vesipumppu ja lapio yms. käsityökalut.

Tämä Pönkylä löytyi liiton Sopukulta valtaukselta 2011.

LKL:n Palsinojan valtauksilta löytyi viime kesänä 20 g ja 16,3 g painavat hiput; Reijo ja Pirjo Kantasen Pönkylä ja Matti Kurkisen metallinpaljastimella löytymä Roka.

Tarkempia tietoja löydät täältä; www.kullankaivajat.fi , Laanilan Savottakahvila, puh. 0400 603903, savotta@kahvila.inet.fi

 

Tämä on julkaistu www.kultahippu.fi -sivustolla © Seppo J. Partanen
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.