Kultaa ja geologiaa netistä

Tämä on julkaistu www.kultahippu.fi -sivustolla
© Seppo J. Partanen

Geologian tutkimuskeskus on avannut uuden nettisivuston kullankaivusta ja geologiasta kiinnostuneille. Sieltä löytyy tuhansia valokuvia, karttoja, tutkimusraportteja, julkaisuja, paikkatietoja ja paljon muuta. Sivusto avautuu klikkaamalla tai kirjoittamalla osoittetta hakku.gtk.fi  .

Hakusanalla ”kullankaivu” löytyy 250 valokuvaa ja 104 karttapiirrosta  kultahistorian varrelta. Sivustossa on yli 26 000 kuvaa, karttaa, tutkimusraporttia tai muuta dokumenttia. Valtaosa aineistosta on vapaasti ja ilmaiseksi  käytettävissä ja julkaistavissa lähdetiedot mainiten.  Aineiston käyttöoikeuksista löytyy selkeät ohjeet

Alla malliksi sivustolta poimittu vanha valokuva kullankaivuyhtiö Prospektorin päärakennuksen edestä Inarin Laanilasta. Tämä rakennus palveli myöhemmin Laanilan kestikievarina perusteellisen kunnostuksen jälkeen ja tuhoutui Lapin sodassa syksyllä 1944. Sodan jälkeen tähän rakennettiin Metsäntutkimuslaitoksen tukikohta ja nykyisin se on osana Laanilan Kievaria.

Luonnon helmassa Laanilassa. Henkilöt vasemmalta: Insinööri W. Y. A. Hall, maisteri Arvid Pönnelin, insinööri K. A. Niinikoski, insinööri Emil Sarlin, insinööri Knut Granfelt, tohtori Hugo Forsell, insinööri Theodor Roos ja rakennusmestari Ernst Filppula sekä koirat "Remu" ja "Tschappis". Kuva: Emil Sarlin, 10.8.1902. GTK, Vanhatkuvat nro 2398.

Luonnon helmassa Laanilassa. Henkilöt vasemmalta: Insinööri W. Y. A. Hall, maisteri Arvid Pönnelin, insinööri K. A. Niinikoski, insinööri Emil Sarlin, insinööri Knut Granfelt, tohtori Hugo Forsell, insinööri Theodor Roos ja rakennusmestari Ernst Filppula sekä koirat ”Remu” ja ”Tschappis”. Kuva: Emil Sarlin, 10.8.1902. GTK, Vanhatkuvat nro 2398.

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.